‘Een huis is pas echt een thuis als het aanvoelt als een warme deken om je heen’

Van een huis een thuis maken. Dat is mijn passie. Een plek creëren waar je je op je gemak voelt, waar eigenheid in zit, creativiteit. Een plek waar je elke dag thuis wil komen en waar je rust vindt. 
Van jongs af aan adem ik creativiteit uit. De potloden waren niet aan te slepen, van mijn zakgeld kocht ik meubels bij de kringloop om op te knappen en regelmatig schilderde ik een muurtje over. Altijd in de weer om mijn thuis nog fijner te maken. Een continu proces waar ik zoveel energie uit haalde. 
Toen het moment daar was om een studie te kiezen, was de afweging vooral de potentie op de arbeidsmarkt. Zo startte ik aan de PABO. Na een paar maanden realiseerde ik me dat dit niet mijn pad is en besloot ik mijn hart te volgen en van mijn passie mijn professie te maken. Ik stopte met mijn studie en sloeg de weg in die bij mij hoort en waar mijn hart sneller van gaat kloppen. De studie interieurstyliste!  
Gedreven om het meeste uit mijn studie te halen zocht ik de meest uitdagende projecten en stages uit. Zo volgde ik mijn eindstage in het styling team van de VT Wonen & Design Beurs en ging na mij studie aan de slag als shopmanager van een conceptstore. Ik kwam er echter al snel achter dat ik voor mezelf wilde beginnen en ging op zoek naar de juiste invulling voor mijn bedrijf.

Ik ging op zoek naar antwoorden op de vragen:  ‘Wie ben ik, wat kan ik en wat wíl ik?’

Alles wat ik maak doe ik vanuit mijn eigen verlangen een fijn thuis te creëren, een verlangen waar jij je misschien ook in herkent. Een plek waar je je op je gemak voelt, waar eigenheid in zit maar ook creativiteit. Een plek waar je elke dag thuis wil komen en waar je je rust vindt.

Vanuit dit verlangen ben ik ook mijn bedrijf gestart. Mijn eigen huis is mijn canvasdoek en het beginpunt waaruit ik mijn aanbod ben gaan uitbreiden. Mijn tekenpassie is tot zijn recht gekomen in mijn interieurkeuzes.

In 2018 was het zover en schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel met mijn bedrijf Luka Jacobs! Een bedrijf waarmee ik interieuradvies aanbied. Daarnaast uit ik die creativiteit als illustratrice door muurschilderingen aan te bieden en een eigen collectie aan woonaccessoires te ontwerpen én verkopen. 

Mijn collectie bestaat uit: kaarten, prints, handgeschilderde posters en behang. Mijn inspiratie haal ik vaak uit de natuur. 

Zo, dat was even zware kost hè? 😉

Tijd voor iets luchtigers

 

Mensen die mij goed kennen weten dat die creatieve geest ook wat eigenaardigheden bevat. Dus hieronder nog even wat gekke weetjes over mij:

 

  • We hebben twee katten. Wim en Ukkie (Ukkie was een bijnaam, maar aangezien ze klein bleef, bleef ook de naam plakken). 
  • Ik ben verslaafd aan een goede kop cappuccino aan het begin van de dag! O en s’ middags. En ’s avonds eigenlijk ook…
  • Als je mij in één woord zou omschrijven dan zou dat ‘huismuts’ zijn. Ik word gewoon elke dag blij van mijn/ons huis en ben er dan ook erg graag. Ik vind het fijn om te rommelen in huis, wat klussen her en der, de styling veranderen en gewoon genieten met die heerlijke kop cappuccino op de bank.
  • Noem mij maar ongeduldig, voor mij kan het niet snel genoeg gaan. Dit is totaal in strijd met wat ik doe, want het illustreren vergt toch echt wat tijd en geduld. Ik kan het alleen niet laten want het is gewoon super leuk om te doen!
  • Ideaal rustmomentje: in bad! Want wat is er nou fijner dan helemaal tot rust komen in warm water, met een heerlijk masker op en geurkaarsjes aan?
  • Ik verander mijn inrichting regelmatig… Ik kan er niks aan doen, het zit in mijn bloed.
  • Oja, oker geel is mijn favoriete kleur! Is dat jullie al eens opgevallen?

En nu is het jouw beurt!

Ik ben oprecht heel benieuwd. Wie ben jij? Wat brengt je hier? Waar loop je tegen aan binnen je interieur?

Vertel het me en dan hoop ik je hierbij te kunnen helpen.

Laat het me weten door onderstaand contact formulier in te vullen. Ik reageer binnen 24 uur op je bericht.